Vg1 Salg, service og reiseliv

Kaffebønna

Som elev ved  Salg, service og reiseliv kan du ta fagbrev innen:

• Salgsfag
  • Reiselivsfag
  • Sikkerhetsfag
  • Kontorfag

Her på Nydalen fokuserer vi på at undervisningen skal være så praktisk rettet som mulig. Vi har to elevbedrifter som vi bruker i undervisningen i tillegg til at elevene har praksis i bedrift en gang i uken.

Kaffebønna:
Elevene driver sin egen Kaffebar hvor de har ansvar for alt av produksjon, produkter, salg, markedsføring og økonomi selv, med veiledning fra lærer.

Butikk:
Elevene driver sin egen butikk hvor de selger skolegensere, sesongvarer og har egne pop-ups. Elevene har ansvar for salg, markedsføring og økonomi selv, med veiledning fra lærer.

Praksis i bedrift:
Vi har tett samarbeid med næringslivet og en gang i uken pluss to arbeidsuker i året er elevene ute og jobber i en bedrift som passer til studieretningen. Mange elever går læretiden sin i de bedriftene de har praksis i.

Du som velger salg, service og reiseliv lærer:

• Å jobbe med kommunikasjon for å gi god service og bygge relasjoner til mennesker
  • Å samarbeide med mennesker fra forskjellige kulturer
  • Å forstå hva kunden ønsker seg og hjelpe de på best mulig måte
  • Å holde gode presentasjoner og snakke foran andre mennesker
  • Å være kreativ, komme med idéer og skape nye løsninger med fokus på bærekraft
  • Å takle endringer og lære deg å se nye muligheter hvis noe ikke går som forventet
  • Å tilpasse deg et arbeidsliv med skiftende trender og teknologi
  • Å bruke digitale verktøy
  • Å starte ungdomsbedrift

På Nydalen tilbyr vi følgende områder:
Vg1: Salg, service og reiseliv (4 klasser). Det første året er likt for alle som går dette studiet. Du skal ut i praksis i bedrift og får muligheten til å prøve de ulike retningene du kan velge på Vg2.  Vi jobber mye med ungdomsbedrift (UB) og fellesfagene gjøres så relevant som mulig for studieretningen.

Vg2: Her kan du velge mellom to retninger: Salg og reiseliv eller Service og Sikkerhet

Etter Vg2 kan du: Gå ut i læretid og ha opplæring i bedrift i 2 år med lønn, som gir deg fagbrev.
Eller du kan ta påbygg, som gir deg studiekompetanse.

Hvorfor søke Salg, service og reiseliv på Nydalen? Noen Vg1 elever fra 15/16-kullet om hvorfor de søkte seg til denne linjen:

AdilAdil, 1SEB
Fordi jeg interesserer meg for salg og service. Nydalen har et bra rykte og jeg hadde hørt at det var et bra miljø og gode lærere, og derfor søkte jeg her.

Trives du? Ja, fordi det er folk som kommer fra forskjellige steder i byen

Dara og InaDara og Ina, 1SEA og 1SEB

Fordi det virket som en spennende linje og fordi det passet mine interesser. Linjen gir meg også mulighet til å gjøre det jeg vil i fremtiden. (Ina) Service virket veldig interresant og lærerikt. Jeg valgte programfag fordi jeg ville ha programfagene og Nydalen virket som en bra skole. (Dara)

Trives dere? Jeg trives utrolig godt, og angrer ikke et sekund. Det er mye forskjellige elever her, så du finner garantert nye venner som passer til deg :). (Dara) Jeg trives veldig bra på skolen, det er veldig sosialt og man får mange venner (Ina)

ErlisErlis, 1SEE

Fordi jeg vil bli dataingeniør og både skolen og linja gir meg mulighet til å bli det jeg vil.

Trives du? Veldig godt!

Fagoversikt Vg1 Salg, Service og reiseliv