Service og Samferdsel, VG1

Du som velger Service og samferdsel lærer:

• Å gi god service og bygge relasjoner til mennesker
  • Å være kreativ, komme med idéer og skape nye ting
  • Å forstå hva kunder ønsker seg for å selge det til dem
  • Å samarbeide med mennesker fra forskjellige kulturer
  • Å holde gode presentasjoner og snakke foran andre mennesker
  • Å bruke forskjellige digitale verktøy
  • Å jobbe med kommunikasjon, service, salg, reklame, ungdomsbedrift, markedsføring og økonomi

Les mer om selve programmet på heltsjef700.no

På Nydalen tilbyr vi følgende områder:

Vg1: Service og samferdsel (3 klasser). Det første året er felles for alle som starter på dette programområdet. Du kommer ut i praksis og får muligheten til å smake på de retningene du vil velge senere der. Selv om mange velger praksis i butikk. Dete legges mye vekt på en praksisnær undervisning på Nydalen. Dette betyr at vi jobber mye med ungdomsbedrift (UB) og at felelsfag og programfagene samarbeider om enkelte tema.

På Nydalen har vi døpt denne linjen til SESAM. Du har følgende fag på Vg1:

• Yrkesfaglig fordypning (praksis i bedrift)
  • Administrasjon og økonomi
  • Markedsføring og salg
  • Sikkerhet og transport
  • Norsk
  • Engelsk
  • Kroppsøving
  • Matematikk*
  • Naturfag*

*realfagene "ploger", det vil si at vi skyver på undervisningen. All matteundervisning skjer på høsten og naturfag på våren. Du blir derfor ferdig med matte til jul for eksempel.

Vg2: Reiseliv (1 klasse) og Salg, Service og Sikkerhet (2 klasser).

Etter Vg2 kan du gå ut i lære og ha opplæring i bedrift, som gir deg fagbrev, eller du kan ta påbygning, som gir deg studiekompetanse. Nydalen har ikke påbygning, men har gode kontakter med bedrifter som tar i mot lærlinger.

Hvorfor søke SESAM på Nydalen? Noen Vg1 elever fra 15/16-kullet om hvorfor de søkte seg til denne linjen:

AdilAdil, 1SEB
Hvorfor søkte du SESAM på Nydalen vgs? Fordi jeg interesserer meg for salg og service. Nydalen har et bra rykte og jeg hadde hørt at det var et bra miljø og gode lærere, og derfor søkte jeg her.

Trives du? Ja, fordi det er folk som kommer fra forskjellige steder i byen

Dara og InaDara og Ina, 1SEA og B

Hvorfor søkte dere SESAM på Nydalen vgs? Fordi det virket som en spennende linje og fordi det passet mine interesser. Linjen gir meg også mulighet til å gjøre det jeg vil i fremtiden. (Ina) Service virket veldig inerresant og lærerikt. Jeg valgte programfag fordi jeg ville ha programfagene og Nydalen virket som en bra skole. (Dara)

Trives dere? Jeg trives utrolig godt, og angrer ikke et sekund. Det er mye forskjellige elever her, så du finner garantert nye venner som passer til deg :). (Dara) Jeg trives veldig bra på skolen, det er veldig sosialt og man får mange venner (Ina)

ErlisErlis, 1SEE

Hvorfor søkte du SESAM på Nydalen vgs? Fordi jeg vil bli dataingeniør og både skolen og linja gir meg mulighet til å bli det jeg vil.

Trives du? Veldig godt!