Reiseliv, VG2

logo

Reiselivsfaget kvalifiserer for mange ulike jobber innen reiselivsnæringen, blant annet innen luftfart, destinasjonsselskaper, aktivitetsturisme, vintersport, reisebyråer, turoperatører, cruiseindustrien og så videre. Stikkord er kundebehandling, service, markedsføring, språk, transport og transportformidling. Du lærer god kommunikasjon, turistinformasjon, å bli en god vert eller vertinne og å sy sammen gode reiselivsopplevelser. Samtidig lærer du å samarbeide med kunder og gjester, kollegaer og samarbeidspartnere med varierende kulturell bakgrunn. (fra heltsjef700.no)

På Nydalen har vi 1 klasse innen reiselivsfaget, med disse fagene:

• Yrkesfaglig fordypning (YFF/praksis)
  • Etablering og drift
  • Vertsskapsrollen
  • Markedsføring og salg
  • Norsk
  • Engelsk
  • Tysk*
  • Samfunnsfag
  • Kroppsøving

*Vi har tatt to timer fra YFF for å gi våre elever noe grunnleggende tysk. Språket til den største gruppen med turister som kommer til Norge.