Nydalen VGS vant Oslomesterskap i Helsearbeiderfaget

Athanasia og Faiza vant oslomesterskap

Arrangementet, som foregikk på Kuben VGS, er et samarbeid mellom Nettverksskolen HO, lærere på de ulike skolene som har Helsearbeiderfag, og Fagforbundet. Konkurransen besto av av tre deler:

• Planlegging, 10 min på scenen
  • Gjennomføring, 20 min på scenen
  • Vurderings- /refleksjonsdel (10 min) utenfor scenen sammen med dommere

Vi tok en rask prat med Athanasia og Faiza:

Hvorfor var det akkurat dere som vant?
Vi vant fordi vi jobbet godt sammen. Vi øvde mye praktisk sammen, og fikk god veiledning av lærerne i alle programfagene.

Hvordan foregår en slik konkurranse?
Konkurransen foregår slik at vi fikk en case en uke i forveien. På selve konkurransedagen får vi ti minutter til å planlegge hva vi skal gjøre når vi møter pasienten. Det er så noen som spiller et rollespill og vår oppgave er å være profesjonelle helsefagarbeidere.

Hva lærer dere av å delta i konkurranser?
Vi lærer å være i en ekte jobb med ekte problemstillinger, bare i helt trygge rammer.

Hvordan påvirker slike konkurranser læringsmiljøet?
Vi lærere mer av å ha praktiske oppgaver, og jobbe under press og finne løsninger på ulike situasjoner som oppstår. Vi får også hjelp av andre elever med å løse caser og da lærer hele klassen mer enn om vi bare hadde lest om det.

Athanasia og Faiza skal representere Nydalen VGS og Oslo i NM på Drømtorp VGS i april