Nydalenelever skaper nye bånd i Ungarn

Ille bra på tur

I Budapest besøkte vi en videregående skole, hvor 22 spente ungarske elever tok oss imot. Elevene og familiene deres åpnet hjemmene sine slik at vi fikk muligheten til å oppleve ungarsk kultur og hverdagsliv fra innsiden.

I løpet av uken fikk vi et godt innblikk i den ungarske skolehverdagen, og vi fikk ta del i flere spennende undervisningsopplegg. I tillegg til skole var programmet fylt med kulturelle og historiske opplevelser. Blant severdighetene vi besøkte var Parlamentet, Slottshøyden, Mathiaskirken, Helteplassen, Szent Istvan basilikaen, Gellerthøyden, Byparken, Fiskerbastionen og det underjordiske militærsykehuset.  På kveldene hadde vi også hyggelige sosiale aktiviteter sammen med de ungarske elevene som tradisjonsaften, med ungarsk mat og underholdning, og karaokekveld. Sistnevnte ga anledning til å se skjulte talenter blant både elever og lærere.  

Elevene var enige om at det var en innholdsrik tur full av opplevelser, inntrykk og minner. Siden man er så heldig å få ta del i den ungarske hverdagen, både gjennom skole og vertsfamilier, får man et annet inntrykk av kulturen og folket enn det man ville ha fått ellers. 

I mars får vi besøk av våre nye ungarske venner, og vi gleder oss til å vise dem den norske kulturen, og livet på Nydalen. Så når du ser en av de ungarske elevene her på skolen, smil og ønsk dem velkommen!