Smittesituasjonen ved skolen

Illustrasjon

27.11.20

To elever som går på Helse og oppvekst Vg2 har testet positivt for Covid 19. Elevene det gjelder har ikke vært på skolen den siste uke og klassen er derfor satt i karantene til mandag neste uke. Ingen lærere er i karantene. Alle involverte er informert.

20.11.20

En elev som går på Helse og oppvekst Vg1 har testet positivt for Covid 19. Tre elever er i karantene frem til torsdag 26.11. De det gjelder er informert.

18.11.20

I dag har en elev i Vg3 Studiespesialiserende testet positivt for Covid 19. De det gjelder er informert og satt i karantene frem til 23.11.

16.11.20

I dag har en elev vi Vg3 Studiespesialiserende testet positivt for Covid 19. 14 elever er satt i karantene frem til 23.11.

15.11.20

En elev som går på Helse og oppvekst Vg1 har testet positivt. Hele klassen og en lærer er satt i karantene frem til 21.11.

6.11.20

En elev på Vg2 Studiespesialiserende har fått bekreftet positiv Covid-19-test. Seks elever og lærer er satt i karantene

4.11.20

En elev i Avdeling for service Vg2 har fått bekreftet positiv Covid-19-test. Fire elever og en lærer er satt i karantene

3.11.20

I går kveld fikk vi melding om en elev med positiv covid 19-test. Eleven går på avdeling for tilrettelagt opplæring og etter samråd med smitteteam i Nordre Aker er ansatte og elever i elevens klasse og parallellklasser satt i karantene til og med søndag 8. november. Alle det gjelder er kontaktet.

29.10.20

I løpet av dagen i dag har vi mottatt informasjon om at tre elever ved skolen har fått påvist covid 19. Dette gjelder en elev på ST vg2, en på HO vg2 og en elev på ST vg3.

Elevene som er smittet har ingenting med hverandre å gjøre. Det er heller ingen sammenheng med de to smittetilfellene vi hadde forrige uke. Alle involverte er informert og bydelsoverlegen har iverksatt karantene av ulik lengde for de ulike gruppene. For alle elever med karantene vil hjemmeundervisning på Teams finne sted, og vanlig timeplan følges.
Lykke til med karantene og hjemmeundervisning, vi venter på at dere kommer tilbake til oss på skolen!

26.10.20

Per 26.10 er det to elever som er smittet ved skolen.
Både skolens ledelse og smittevernteamet i Nordre Aker bydel har vært i kontakt med alle elever og lærere som regnes som nærkontakter. Vi har nå ca. 50 elever i karantene denne uken. Resten av elevene skal ha så normal skole som mulig.
Vi minner om at det ikke er skolen som tar beslutninger om hvem som skal i karantene. Dersom elever mistenker at de har vært i nærkontakt med noen som er smittet, eller føler seg utrygge, anbefaler vi at dere tar kontakt med smittevernteamet i deres bydel.

22.10.20

Kjære elever og foresatte
Det er tidligere i dag sendt ut informasjon om ett tilfelle med påvist Covid 19 hos oss på Nydalen vgs. Vi fikk nokså raskt informasjon fra bydelsoverlegen i Nordre Aker om å sende alle våre  STvg2 elever hjem med påbud om karantene og hjemmeundervisning. I løpet av dagen har vi arbeidet med detaljert smittesporing og avklart de ulike senarioene som dukket opp underveis med bydelsoverlegen.
Det viser seg at antall nærkontakter med den smittede er vesentlig færre enn først antatt. Etter at vi nå har vært i kontakt med alle elever som defineres som nærkontakter har bydelsoverlegen besluttet følgende:

• Dersom du er kontaktet av Nydalen og smitteteamet skal du være informert om fortsatt karantene og hjemmeundervisning
  • Dersom du ikke er kontaktet Nydalen vgs eller smitteteamet, er du å regne som en elev som ikke har vært i nærkontakt og karantenen opphører med umiddelbar virkning. Du skal fortsatt ha hjemmeundervisning i morgen, men kan møte på skolen mandag 26.10 til undervisning som normalt.

Mvh Linn Siri Jensen, rektor

Korona - informasjon til foreldre om skolehverdagen

For å begrense smitte har vi satt i gang en rekke tiltak på skolen. Trafikklysene med grønt, gult og rødt nivå viser hvilke smitteverntiltak som gjelder for skolene for de ulike nivåene. Det er smittesituasjonen i Norge som avgjør hvilket nivå vi på skolen skal følge.

Det er trygt for barn å gå på skolen
Vi skal fremdeles sørge for at elevene har et trygt og godt skolemiljø. Alle som jobber på skolen skal følge med på at elevene har det bra. I perioden fremover vil vi være ekstra nøye med å sikre godt smittevern. Vi er spesielt opptatt av:

Vask hender før dere kommer på skolen.
God håndhygiene og renhold er viktig på skolen.
Hvordan vil skolehverdagen være?
Grønt nivå: Skolehverdagen vil være som normalt, men elever og lærere må unngå håndhilsning og klemming.

Gult nivå: Hele skoleklasser kan være samlet, og alle elever skal få et fulltidstilbud på skolen med vanlige skoledager. Skolegården kan bli delt opp for å skille klasser fra hverandre. Elever og lærere må unngå håndhilsning, klemming og store samlinger.

Rødt nivå: Elevene vil bli delt inn i mindre grupper. Det kan være nødvendig at vi begrenser hvor mange elever som kan komme på skolen. Vi kan også be elevene møte opp til ulike tider. Vi må holde god avstand til hverandre, og elevene vil være mye ute, også i vanlige skoletimer.

Skoleskyss
Gult nivå: Elever som er avhengig av skoleskyss, kan ta buss eller annen transport for å komme seg til og fra skolen. Elever som skal til og fra skolen skal prioriteres framfor andre reisende, og reisende oppfordres til å ta hensyn til dette. Elevene bør holde avstand til andre, men det er ikke et krav at elevene holder en meter avstand til andre medelever.

Rødt nivå: Hvis elevene tar skolebuss eller annen transport, må de huske å holde god avstand, både mens de venter på bussen og i bussen. Elevene bør vurdere om det er mulig å ta annen transport til skolen.

Opplæringsplikt for alle elever
Alle elever har krav på opplæring, og skolen skal sikre et godt opplæringstilbud til alle elever uavhengig om smittenivået er på grønt, gult eller rødt nivå.