Noen å snakke med?

Illustrasjonsfoto

Hei alle elever og foresatte ved Nydalen vgs.

Vi vet jo at mange av dere normalt ville ha kommet innom kontoret vårt med små og store spørsmål og temaer dere ønsker å snakke om. I tillegg kan det jo oppstå mange reaksjoner på at skolene nå er stengt – man kan få mer tid til vanskelige tanker, det kan være krevende å være tett på familie så mye av døgnet, og noen kan kjenne på bekymringer og uro.

Vi må alle forsøke å ta godt vare på oss selv og andre i denne perioden. Å opprettholde samme døgnrytme og ha rutiner som i en vanlig hverdag er bra, det skaper trygghet og forutsigbarhet. Derfor er det også viktig å følge opp hjemmeundervisningen fra skolen, selv om det kan føles rart og annerledes enn den vanlige skolehverdagen. Å holde kontakten med venner blir kanskje viktigere enn noen gang. Kanskje kan dere «være sammen» på facetime, snapchat og andre sosiale medier- snakke sammen, spille, vise hverandre tips til hyggelige aktiviteter og den slags. En ny situasjon kan også gi idéer til nye måter å ha det hyggelig på. Veldig fint å inkludere også de du ikke har så mye kontakt med til vanlig!  Alle blir glade for å få en melding eller telefon 😊

Vi vil oppfordre dere til å følge anmodningene fra helsemyndighetene om å unngå kollektivtrafikk om man kan og forsøke å holde seg mye hjemme, helst ikke besøke venner. Det er greit møte 1-2 venner ute, men man må passe på å holde avstand til hverandre.  Å møtes mange ungdommer sammen, spille ball, arrangere fester osv. er ikke greit nå. Korona er ikke en farlig sykdom for de som er unge og friske, så disse oppfordringene er for å hindre at eldre og særlig utsatte personer blir smittet.

Og så er det veldig bra for både kroppen og hodet å få seg en tur ut hver dag, sammen med noen eller alene. Bevegelse i kroppen kan også få i gang bevegelse i tanker og følelser om man har gått seg litt fast.  Snakk gjerne med familie og venner! Å få luftet tanker kan noen ganger gjøre at ting føles lettere, og at vi får nytt pågangsmot til å komme oss greit gjennom denne tiden.

Ta vare på deg selv og de du har rundt deg i disse tider <3

Skolehelsetjenesten holder stengt for normal drift i denne perioden, men vi er tilgjengelige for telefonkonsultasjoner/-samtaler dersom det skulle være behov for det.  Etterhvert vil det også kanskje bli mulig med videosamtaler.

Snakk gjerne med læreren din eller skolens rådgivere også (info på nettsiden), der vil du få snakke med en av skolens ansatte.

Skolens psykolog, Kristin, kan kontaktes per telefon/sms 90806413 og e-post kristin.aaserudseter@bna.oslo.kommune.no mellom kl.9 og 15.30 hver dag.

Vedlagt er en liste over telefonnumre som kan benyttes ved behov utover arbeidstiden til skolehelsetjenesten.

Kristin Aaserudseter
Psykolog Nydalen vgs

FOR HØRSELSHEMMEDE ELEVER:

Anne Mette Dahl, helsesykepleier, Rådgivningskontoret for hørsel og psykisk helse. Hun kan kontaktes på SMS eller FaceTime: 948 01 918. Hun kan også kontaktes på Facebook: Anne Mette Rådgivningskontoret.

Her er en lenke som kan være nyttig:

HJELPETELEFONER OG CHATTETJENESTER

Alarmtelefonen 116 111
SMS 47 71 61 11
E-post: alarm@116111.no
Tlf. fra utlandet: +47 95 41 17 55
Nødnummer for barn og unge.
Åpningstider kl.15-08
På grunn av samfunnssituasjonen for tiden er nå alarmtelefonen døgnåpen for barn, unge og voksne.

Kors på halsen
Tlf: 800 333 21
Chat: https://korspaahalsen.rodekors.no/
Mandag-fredag kl.14-22
Mental helse hjelpetelefon 116 123
Døgnåpen

Kirkens SOS:
Kirkens SOS har døgnåpen telefon 22 40 00 40 hvor du møter et lyttende medmenneske når du er i krise. Kirkens SOS har også en meldingstjeneste der du får svar innen 24 timer og en chattetjenesten.
Alt er anonymt, og alle er velkomne.

RUStelefonen: Landsdekkende informasjonstjeneste hvor du anonymt kan ta kontakt via telefon 08588, chat eller spørreskjema hvis du lurer på noe om rusmidler eller rusproblematikk.

BARsnakk: BARsnakk.no er en chattetjeneste for deg som har en mor eller en far (eller andre du bryr deg om) med rusproblemer. De frivillige som jobber der sitter klare for å prate med deg hver mandag og tirsdag fra 17.00 til 20.00. Du er anonym når du chatter på BARsnakk.

Barnevernvakten i Oslo

Døgnåpen tlf.  Du kan være anonym.
www.barnevernvakten.no

Informasjonskanal til ungdom:
www.ung.no
Gir informasjon om rettigheter, muligheter og plikter for barn og ungdom.
Muligheter for å sende inn anonyme spørsmål.