Idrettstilbudet på Nydalen videregående skole

logo

Toppidrett

Nydalen videregående skole har gode erfaringer med tilrettelegging for toppidrett. Vi ønsker å gi elevene våre mulighet til å nå så langt de kan. Det er viktig for oss å gi elever som ønsker det, muligheten til å drive idrett på høyt nivå samtidig som de får et godt skoletilbud.

Ønsker du å kombinere toppidrett og skole på Nydalen, kan du gjøre det på to ulike måter.

  1. Du kan benytte deg av toppidrettstilbudet vårt som innebærer at du går i en "toppidrettsklasse" med en tilpasset timeplan som gjør at du kan trene om morgenen 2-3 ganger pr. uke. I tillegg får du tilgang til skolens treningsrom og du møter lærere som har erfaring med å tilrettelegge for elever som ønsker å kombinere skole og idrett på høyt nivå.
  2. Du kan velge toppidrett som programfag. Vi tilbyr toppidrett håndball, volleyball, fotball, alpin og langrenn. Velger du dette, går du også i en "toppidrettsklasse" med tilpasset timeplan og deltar på minst en treningsøkt pr. uke med trener fra et av idrettslagene vi samarbeider med. I tillegg har du basistrening og teoriundervisning med en faglærer i toppidrett.

Les mer om toppidrettstilbudet her:

Læreplanen for toppidrett finner du her: https://www.udir.no/kl06/IDR5-01

 

Breddeidrett

Hvis du er interessert i idrett og fysisk aktivitet, men ikke ønsker å satse på en spesiell idrett, kan du velge programfaget breddeidrett. Dette er et fag for som passer for alle som liker å drive med ulike idrettsaktiviteter – både ballspill, individuelle idretter, lekaktiviteter og ulike treningsformer. Kanskje får du prøve deg på aktiviteter du aldri har prøvd før også. Dette faget tilbyr vi på Vg2 og Vg3.

Læreplanen for breddeidrett finner du her: https://www.udir.no/kl06/IDR6-01

Lederutvikling

Fra skoleåret 2017/18 tilbyr vi programfaget lederutvikling som en del av tilbudet til elever som ønsker å kombinere skole med et engasjement innenfor idrett. Dette er et spennende fag som passer godt for alle som er tilknyttet et idrettslag som trener, dommer eller leder – eller som ønsker å bli det. Dette faget tilbyr vi på Vg2 og Vg3.

Læreplanen for lederutvikling finner du her: https://www.udir.no/kl06/IDR8-01

Aktiviteter

På Nydalen vgs. har vi en 60 minutter lang økt midt på dagen på tirsdag, torsdag og fredag. Da arrangerer vi aktiviteter som yoga, turneringer i ulike ballspill og danseklubb. Elevene våre kan også få eget adgangskort til treningsrommet på skolen, slik at de kan trene der i midttimene eller i andre fritimer.

For spørsmål om toppidrettstilbudet på Nydalen vgs. – ta kontakt med Trine.Kalsaeg@ude.oslo.kommune.no

 O2-gjengen 2016